A belső utazásról 

             Brandon Bays belső utazás (The Journey - Az utazás) módszere az érzelmeken át egy befelé, önmagunkba utazás. Minden testi jelzésnek, viselkedésnek, élethelyzetnek az érzelmi kiváltó okát keresi, és annak a megszüntetésére irányul. 

Az egészség és a harmónia visszaállítására alkalmas módszer.    

         A test elraktároz minden érzelmet. Ha nem dolgoztuk fel, és nem engedtük el, az akkor is ott van a sejtekben, a testben, ha ennek az ellenkezőjéről vagyunk meggyőződve. Az érzelmekkel a legtisztább átéléseket, valós megértést kapunk. 

         A befelé utazás-sal meg lehet állapítani, mit, hogyan idéztünk előés azt (a karmikus, a csonkulásos esetek kivételével) vissza is lehet fordítani. Választ kaphatunk arra, milyen érzelemmel idéztünk elő egy testi jelzést (ún. betegséget), egy élethelyzetet, az elakadásokat, vagy mi az életfeladatunk. 

A negatív gondolatok, hitek, meggyőződések, fogadalmak, a koncepciók felderítése és megszüntetése válik lehetővé. Végleges gyógyulás akkor következik be, ha felderítjük, és megszüntetjük a test jelzésének az okát, és tanultunk belőle. S amit a test az egyik irányban tud, tudja a másikban is. A gyógyulást be tudja indítani, a testi elváltozást vissza tudja fordítani, mihelyt megtanultuk, amire az tanítani akart.

Ezért tartom a belső utazás-t a legjobbnak. 

       belső utazás legfontosabb elemei a megértés, a megbocsátás és az elengedés, valamint forrás élményének minél többszöri megtapasztalása. Az egészség a feltétel nélküli szeretettel fenntartható, és a tanítás megértésével, s a megbocsájtással, visszaállítható.  A módszer ehhez ad tökéletes segítséget.   

       Laikusok számára vezetett meditációnak tűnhet, mégsem az. Az utazót többé-kevésbé ellazult állapotban az érzelmei vezetik, nem az utaztatóAz érzésekkel való szembesülés őszinteséget, elszántságot és bátorságot követel.

         Belül, magamban nem tudom kimagyarázni, hogy a másik az oka a problémáknak. Ott csak én vagyok, az érzéseim és az a felismerés, hogy a kérdéseimre minden válasz és megoldás BENNEM vanEgyetlen (önmagát fantasztikus tudásúnak tartó) masszőr, tisztán látó stb. nem tudhatja azokat, csak ÉN!  

       Szükséges egy úgynevezett utaztató / kísérő, akinek az a feladata, hogy az utazót az érzelmei átélésében segítse, az érzésben tartsa, szükség esetén az ellenállásokat feloldja. 

       Az alaptechnika: befelé figyelve az érzelmi rétegeken keresztül egyre mélyebben haladunk önmagunkba. A figyelem a testben van, mivel minden érzelem a sejtekbe raktározódott, ezért az ott megbújó érzésekre, érzelmekre fókuszálunk.

         A belső utazás érzelmi és testi utazásai egyszerűnek tűnnek. Az utazás nem a technikákról, hanem az érzelmekről szól. Az azokkal való szembesülés elsősorban nem a technikák ismeretétől és profi alkalmazásától, hanem az utazó hajlandóságától függ.

       Egy befelé utazás egy csodálatos érzésig, az ún. forrás-ig. A forrásban átélt energiával térünk vissza a jelenbe (és az integrációval a jövőbe), ezért energetikai utazást is mondhatnánk. A kiváltó ok megszüntetése, a forrás-ban felismert belső kreativitás határtalan tárháza gyökeres változást hozhat.

         A forrás érzést egyetlen leírás sem adja vissza, a belső utazás legszebb élménye! Mindenki másképp éli meg, és mindenkinek mást jelent.

       A teljes nyitottsággal és a mindent feladni képes odaadással nem csupán egy jó érzésbe jutunk. A mély forrás-ban visszaállítjuk azt a kapcsolatot önmagunkkal, amikor még tudtuk – és a lelkünk mélyén mindig is tudjuk -, hogy egyedi, megismételhetetlen, csodálatos lények  vagyunk. Szabadok lehetünk a félelmeinktől és azoktól az elvárásoktól, viselkedési mintáktól, hogy másoknak megfeleljünk.

         Megtaláljuk magunkbanamit kívül keresünk. A szeretetet is! A forrás érzésében feloldódva, ezzel feltöltve minden utazás után könnyebbé, egyszerűbbé, világosabbá válik az életünk. Az életünk minősége változik meg, egyre több szeretetet, szépet és jót vihetünk bele.

       A forrás-ban - a forrás-élmény mélységétől függően tiszta vagy kevésbé tiszta - igazságot kapjuk, amiről ott és akkor már tudjuk, hogy ez nem az az igazság, amiről az elménk úgy döntött, hogy azt igaznak hiszi, hanem érezzük, hogy az igaz! Ott egyesülhetünk azzal a tökéletes lénnyel, őserővel, ahonnan mi is jöttünk, akik vagyunk, és  a valódi önmagunkat éljük meg újra és újra.

       Az utazás témájával kapcsolatban felmerülő kellemetlen érzelmet az azt kiváltó személlyel  egy képzeletbeli Tábortűznél beszéljük meg. Ez a tiszta szeretet fóruma. Az emlékbeli jelenet megbeszélése csak a tökéletes megbocsátással érhet véget.

      Az érzelmek szintjén pontosan tudom, meg tudtam-e teljesen bocsátani. Ha ez nem történik meg, az utazásnak kevés eredménye van.

        A belső utazás nem tűri azt a megbocsátást, hogy "nincs harag, csak a bicska nyílik ki a zsebemben", vagy "minden rendben, de ha az utcán meglátlak, a túloldalra kell átmennem, mert tartok tőled", netán "... a sodrófa után nyúlok, hogy védve érezzem magam". Az emlék megmarad, de a negatív érzelmi töltés nélkül. Csak így tudjuk azt elengedni.

 

       Teljes utazás nélkül, 30-40 perc alatt megszüntethetők a fájdalmak; feltárhatók és feloldhatók az élethelyzetet befolyásoló elakadások, blokkok, a bennünket megkötő fogadalmak; megváltoztathatók a negatív hitek, hitrendszerek, meggyőződések, viselkedési minták stb.. A gyermekek teljes utaztatása általában ugyanennyi. 


         A módszer páratlan lehetőség ahhoz, hogy az életünket, a sorsunkat, az egészségünket a saját kezünkbe vegyük. Ezért érdemes megtanulni, és használni.


       A módszerek egy-egy út egy felismeréshez, egy és ugyanazon forrásból erednek (legyen az ősmagyar vagy közel-keleti módszer), és oda vezetnek vissza

A legjobb, leghatékonyabb technikákat eddig a belső utazás-ban találtam meg. Olyan módszert ismertem meg, ami a kiváltó okok szintjén ad segítséget. Mindennek a kiváltó érzelmi okát keresi, annak a megoldásában segít, a tanulságok megértését segíti, a szabadságot, a tudatosságot adja vissza. Újra jelen vagyok az életemben.

 

      A belső utazás eljuttat a valóditiszta tudás forrásához. Nincs szükség rá, hogy más mondja meg, mit gondoljak, mit tegyek! Most már azt is tudom, más ezt nem is tudhatja, csakis a forrás! Oda magam is bármikor eljuthatok. Már nem fogadok el olyanoktól tanítást, akik nem onnan tanítanak! 

 

      Megértettem, hogy az egészsége mindenkinek a magánügye; a sorsa és az élete a saját felelősségeÉn felvállaltam ezt a felelősséget, elindultam, és nem állok meg az úton. 

 

        Az alap tanfolyamokon megtanulható technikák lehetősége csupán annyi, hogy megismerjük, és megtapasztaljuk a módszer alapvető technikai eszközeit és azok működését, hatását. Brandon Bays többször kiemeli: az alap tanfolyam után lehet döntést hozni, hogy valaki önmagáért akarja-e a módszert jobban megismerni, vagy foglalkozás szerűen szeretne vele dolgozni. Ő szétválasztja a két célt, és ehhez kínálja a haladóbb szintű technikákat, oktató programokat.  

         Brandon Bays folyamatosan csiszolja, finomítja a technikákat. 2012-ben átdolgozta az intenzív tanfolyam forgatókönyvét, 2016 őszétől pedig a tanfolyam is megújult technikákkal folyik. Egyre lágyabbak, szelídebbek az eszközök, mégis precízebben találnak oda, ahová kell. Már az előkészítő meditáció tökéletesen elegendő a sikeres utazáshoz, ha az utazó készen áll rá. A még nagyobb ellazulást, még mélyebb megnyílást előidéző meditáció lehetővé teszi, hogy mindenki, aki készen áll, és hajlandó rá, sikeres utazást tegyen!