Bevezetés

      belső utazás értelme és hatékonysága tökéletes visszaigazolást kapott számomra Dr.med. Mag theol. Ryke Geerd Hamer(1935-2017) német orvos által.

      Egyre elfogadottabbá válik, hogy minden testi jelzésnek pszichoszomatikus oka van. A kiváltó okot eddig helyzetekre vezették vissza, és gyógyszerekkel, terápiákkal próbálták a tüneteket megszüntetni. A "gyógyult" sosem volt igazán gyógyult, hiszen a kiváltó okot sosem szüntették meg.

       A belső utazás a kiváltó okoknak érzelmi megéléseket tekint. Teljesen egyéni, ki, hogyan él meg valamit. S ha egy helyzetben olyan érzésünk alakul ki, mintha fejbe kólintottak vagy szíven ütöttek volna, erre elindul egy szervi jelzés. Eddig úgy értelmezték nekünk, hogy kellemetlen helyzetekre megbetegszik a test, azaz valami rossz(indulatú) indul el a szervezetünkben.

A "GERMÁN GYÓGYTUDOMÁNYT” 1981-ben fedezte fel. Ez egy szigorú Gyógytudomány, amely hipotézisek (lásd akadémiai orvoslás) helyett mindössze 5 Biológiai Természettörvénnyel rendelkezik, és az élő szervezet orvosi-biológiai összefüggéseit a lélek, az agy és a szerv egységeként egzakt módon tárja elénk. Az emberekre, az állatokra és a növényekre, sőt még az egysejtű élőlényekre is, az egész világegyetemre érvényes.”

Dr. Hamer újszerű értelmezést adott a kiváltó okoknak és a testi jelzéseknek. Amit állít, és műszeresen be is bizonyította, röviden ennyi: Egy sokkszerű lelki, érzelmi élmény először az agyba csapódik. Erre testi szinten egy jelzés jelenik meg: itt van egy megoldandó konfliktus, foglalkozni kell vele! Ha sikerül a konfliktust feloldani, a jelzés magától megszűnik.

Tehát a testi jelzés nem betegség, hanem valóban csak jelzés, hogy valamire nem egészségesen reagáltunk, hanem konfliktusként éltük meg. Ebben van a tanítás: hogyan oldjuk fel, mit kell ebből tanulnunk? A jelzés egyre intenzívebb lesz, amíg azt nem tudjuk feldolgozni és lezárni. 

Miből áll ez a feldolgozás?

       Pontosan az, amit a belső utazás nyújt: az érzelmi kibeszélés az érintett személlyel a tábortűznél, a tanulságok leszűrése / a tanítás megértése, majd a megbocsátás, s az elengedés ezek után automatikusan megtörténik.

    A testi jelzés pedig visszafordul. Ezt a biológiai folyamatot megint csak Dr. Hamer értelmezte át: pl. gyógyulási folyamatban a sejtbomlás átfordul építésbe és fordítva. Erről nőgyógyász orvosok is tudnak, csak azt nem tudták megmagyarázni, miért a nőgyógyászati daganatoknak lenne ez a privilégiuma? Amit a test tud, tudja minden szerve oda is, vissza is. Korábban egyszerűen csak bíztam abban, hogy a testem egy csoda, és valóban tudja, mi a dolga. A tudományosan bizonyított magyarázat is végre ismert, hála Hamer doktornak.

       S miután az érzelmek feldolgozására a legjobb technikákat tudom a belső utazás-sal, minden esélyem megvan a tökéletes egészségre. Mindenkinek szívből ezt kívánom!