Belső utazás szakemberek, szakképzés


         A belső utazás-ra akkreditált hazai személyek száma folyamatosan gyarapodik.

A Heltay Klára által alapított, a magyar hivatalos honlapnak indult honlap a halálával leállt, aktuális, élő információkat - beleértve a szakemberek teljes listáját - nem tartalmaz. 

Szakemberek:

Annak idején ezt a módszert, az elnevezést nem tartották szükségesnek levédetni. Ezen a néven mások (pl. prana nadi) is hirdetnek utazásokat.

Hazánkban eddig közel másfél tucatnyian kaptak akkreditálást Brandon Bays - től.

Az egykor zártkörű csoporttá összeállt társaság óta nem sikerült a teljes szakember közösséget összefogni. Az agykontrol csoport biztos hátterét és előnyeit néhány kiváltságosnak biztosítja.

A többieket saját honlapjukkal lehet megtalálni. 

Brandon Bays hivatalos honlapja, a The Journey végképp nem ad hiteles képet a magyar szakemberekről. Különböző online „Journey-család”-csoportokat alkottak, amikhez csak egy tanfolyami díjjal azonos értékű éves tagdíjjal lehet csatlakozni. 

A tanfolyamok lefolyása:

A járvány előtt lehetőség volt Brandon Bays-sel pl. Szlovákiában intenzív és haladó tanfolyamokat magyar szinkrontolmáccsal elvégezni.

A tanfolyamot bevezető és a gyakorlatokat előkészítő meditációkon túl a könyvet kaptam vissza – egy az egyben. Brandon Bays-sel készült egy DVD, amivel a más által vezetett „intenzív” és „haladó technikák” tanfolyamok folynak. így a tanfolyamon ténylegesen a könyv hangoskönyv változatát kaptam. 

     Az egykori magyar, valamint német nyelven illtve tolmácsolással is tartott valamennyi München környéki tanfolyamra, sőt Ausztriába is elmenten segítőnek. Brandon mellett Bettina Halifax (csak ő tarthat szabadon, a DVD nélkül) Gaby Burt is csak a DVD-vel tarthatott intenzív tanfolyamot.  Ezekből az összehasonlítási lehetőségekből tudom biztosan állítani, hogy a tanfolyamok színvonala között még így is hatalmas különbségek lehetnek, vannak.

Bettina Halifax az intenzív, a haladó technikák, a bőség és még több belső utazás  programok jogát is megvásárolta. Ezzel azt a jogot is, hogy teljesen önállóan, a DVD-k nélkül, saját élményeivel, tapasztalataival, gondolataival vezeti a tanfolyamait. Sőt, továbbképző tanfolyamokat is tart évente a már végzett német nyelvű szakembereknek.

Jelenleg újra végezhetők tanfolyamok hazánkban – online. Természetesen újra a Brandon Bays-sel készült DVD-vel. Az első könyvet a szerző átdolgozta, remélhetőleg a DVD-t is.

Szakemberképzés:

Bradon Bays „Journey Praactitioner” képzését bárki elvégezheti, akinek elég pénze és nyelvtudása van hozzá. Az akkreditálást minden további nélkül megkaphatja.

Az első két szint után a 6 részes képzés többi modulján magyar szinkrontolmács már nincs. Az esettanulmányokhoz sincs.

A Journey Practinioner diploma nem árulja el, ki, milyen szinten sajátította el a módszert. Garancia nincs rá, hogy az illető valóban érti is, miről szól a módszer.

A képzés során még az utolsó modulon is kaptam olyan utaztatót, akinek az utaztatásával szemben akkora ellenállás lépett fel bennem, amit nem tudott feloldani.

Igen, nemcsak az érzelmeket lehet blokkolni, az alkalmatlan utaztatót is.