Tévedések 

>  A régi tudás újra felfedezését éljük. Tévedés egyes módszerekben zseniális újdonságot látni. Pl. a belső utazás-ban Brandon Bays olyan technikákat ötvözött össze szenzációs módszerré, amik már korábban is léteztek, és alkalmazták. Csak nem így.

>  Sem ez a módszer, sem más alternatív gyógymód nem egy új, unaloműző társasjáték. belső utazás a befelé figyelésre szoktató, segítő, holisztikus módszer. Olyanokon lehet vele segíteni, akiknek arra valóban komoly szüksége van. 

>   Nincs csodamódszer, varászszer, csodagyógyító.

Egyetlen csoda van: MI, vele együtt az öngyógyító képességünk. Minden, amit kívül, másnál keresünk, bennünk van. Belül és csakis magunkkal van dolgunk.

>  Nincs jó vagy rossz gyógymód! 

Minden gyógymód , amiben hiszünk, és ami segít. Az érzelmek elnyomásának is lehetnek olyan mellékhatásai, amik "megbetegítenek", a kemikáliáknak is helyre lehet hozni az ártó mellékhatásait. 

A reiki kettessel is lehet segíteni, igaz, nem az energiával, hanem az energiát közvetítőnek a saját "gyógyító erejébe" vetett hitével. Tudvalevőleg a placebó is hat - a magunk hite által.

>    "Villámsebesen meg tudja tanulni bárki..."

Belső utazás c. könyv hátoldalára nyomtatott idézet szakmailag nem állja meg a helyét. Dr. Ian Watson fogorvos, egyetemi oktató és /rák-/ kutató, és nem találtam utalást arra, hogy kapcsolata lenne az ilyen jellegű módszerekkel. Kíváncsi vagyok, az ezt állítóknak működnek-e az "egyszerű" technikák?

S vajon megpróbálnának-e 200 kilót felemelni, mert az a profitól könnyűnek látszik?

>   Tévhit, hogy a könyvekben leírt spirituális képességeket azonnal el lehet sajátítani. Sokan eleve különleges képességekkel születtek, és annak hatására kezdtek a spiritualitásnak az adottságuk adta ágával foglalkozni. Majd a több éves kemény tanulással  és gyakorlással szerzett tudás (!) mellé újabb különleges képességeket is kaptak. Ezeket csak címszavakban említik meg a könyvükben, és aki ezt nem érti, elsiklik felette. Márpedig sok technika és módszer ezzel a plusszal hozta azt az eredményt, amiben csak azt látjuk: ez könnyű, ezt én is tudom.

    Brandon Bays is rendelkezik különleges képességgel, amit ritkán említ. Természetesen ezeket külön említés nélkül használja is. 

>  belső utazás az érzelmekkel való szembesülésről szól! 

       Az érzelmekkel nem lehet hazudni. Minden érzelemnek látható jele van, akkor is, ha egyesek azt hiszik, látszatra jól uralkodnak rajta. Ha bosszankodom, épp úgy látszik rajtam, mint az öröm. Máson is, más jelekkel. 

       A körítésben viszont rendkívül találékonyak vagyunk. A  kezdő belső utazó gyönyörűen magyarázkodik. Kezdetben én is így tettem. Egy idő után megértettem, hogy a magyarázatoknak semmi jelentősége nincs, csak az érzelemnek, ami arra késztet, hogy szépítsek, hogy hazudjak. Mert minden szépítés egyben hazugság is.

Nincs már rá szükségem, s ettől erősnek, tisztábbnak érzem magam, az életemet pedig egyszerűbbnek, könnyebbnek. Derülni tudok a korábbi hibáimon, sőt a szépítő magyarázataimon (= hazugságaimon!) is.   

  A befelé utazások  nekem felfedték, és lebontották a koncepciókat, megmutatták az elme hazugságait, a "vírusokat", és segítettek azokat kiiktatni. 

Egyetlen utazás nem old meg minden problémát .

       Brandon Bays három (mások által kapott) utazást tett, mire a daganata eloszlott.

Ha valóban az érzelmek szintjén utazol, és bátran megnyílsz, teljesen biztos,hogy hozzáférsz a legégetőbb problémához! Talán mást szerettél volna megoldani, mint ami az utazásban felmerült. A tudatalattid döntött így. (Vagy te?) Azt megoldottad. 3-4 órába nem fér bele az egész múltad!

> Magam is tévedtem, mikor azt hittem, találok egy technikát, egy fogást, egy generálkulcsot, és nem kell tovább végeláthatatlan utazásokkal pepecselnem.

       Az emlékek, az érzelmek valóban rétegekben takarják be egymást. Mindig csak a legfelsőhöz férek hozzá. Ahhoz is csak akkor, mikor készen vagyok rá! S ez az én védelmemben van így!

       Már tudom, hogy a mindent azonnal, egyszerre megoldó csodatechnika nem létezik.  Megoldandó feladatok és jobb-gyengébb technikák, jobb, gyengébb szakemberek vannak.

>  Tévedés, hogy az utazás, vagy az utaztató fogja a problémát megoldani!

Ami nekem probléma, arra bennem a megoldás, a kérdéseimre bennem a válasz. Semmit nem keresek kívül, mert ott csak a látszatmegoldásokat, a hazugságokat találom. A belső utazás a legtöbb módszerrel ellentétben a bennünk lévő megoldásokat, válaszokat segít a felszínre hozni. A jó utaztató ebben támogat.

       A problémát magunk oldjuk meg! Sokan elhiszik, hogy ezt át tudják adni egy "gyógyítónak", mert kényelmesebb, ha nem nekik kell vele dolgozniuk. Nem működik. Az én házi feladatomat nekem kell megcsinálnom. Ha sokat kaptam, akkor inkább máris hozzálátok.

       Ez a módszer a megértésben és elengedésben segít. A sikeres utazást követően a betegség automatikusan megszűnik. Komoly problémát, betegséget nem lehet egyedül, vagy műkedvelővel megoldani!

> Tévedés a tréner-t szakembernek hinni.

Tréner elnevezés azokra a segítőkre érvényes, akik azt a modult már maguk is elvégezték, ezért a tanfolyamon először résztvevőket támogathatják. A trénerek között van a tanfolyamot csak egyszer elvégzettektől a teljes képzést már befejezett, több éve akkreditált, rutinos szakember is.

tréner elnevezés csak a tanfolyamon használatosTévedés azt hinni, hogy a sportból ismert edző tudásával és tevékenységével azonos. 

      A tréner szó a magyar fordításban edző, a sportból ismert értelmezés szerint egy csapat szakmai főnöke. A tanfolyamokon a tanfolyamvezető a szakmai főnök. A trénerek a tanfolyam szervezeti feladataiban, a tanfolyamon pedig a vezető által adott feladatok végrehajtásában az egy/több tanfolyamos előnyük tapasztalatával vesznek részt, majd az utazásokban segíthetnek az elakadó résztvevőknek. S egy plusz lehetőség nekik, hogy gyakorolhassák az utazást és az utaztatást egymás között is.

> Szebbé, jobbá teszem a világot!

Tegyük! És kezdjük magunkkal!

       Tévedés, hogy mi vagyunk a világ megváltói. Ez az ego kedvenc játéka, s csak addig él, míg megszületik bennünk a megértés.

       A világot és benne minket is egy tőlünk hatalmasabb intelligencia teremtette. Ha nem értjük is, mégis oka van annak, hogy olyan, amilyen. 

       A szebb, jobb emberi fogalmak, és egyedileg értelmezzük, mit értek pl. én alatta. Ahhoz igazíthatom a saját fejlődésemet. Az ítélet, a harag, a sértettség, a bosszúvágy kiszorítja a megbocsátást, a szeretetet, a békét. Csak azt tudom átadni, ami bennem, nekem is megvan. A kisugárzásom hat mindenre, amivel kapcsolatban vagyok. S ha valóban jobbá, lélekben szebbé válok, automatikusan, erőlködés és akarás nélkül azzal hatok a környezetemre. Ez (csak) így működik!

Boldog és hálás vagyok, ha kimondhatom: Veled szebb és jobb a világ! 

Köszönöm, hogy vagy!!!

>    Pozitív gondolkodás - mint csodaszer. 

     A gondolatok szerepe és működése/hatása minden keleti tan, ideológia és vallás abc-je, alaptanítása. Napjainkra módszereket és koncepciókat kreáltak belőle, ami mindenkinél más eredményt hoz, mert az egyetemes igazságból csak egy kis szeletet szabtak ki. Ha egy tökéletesen működő egészet megbontunk, a működése, az eredményessége romlik.

       A pozitív gondolkodás-koncepció  is egy szelet! Az érzelem nélküli látszat-pozitív-gondolkodás csak eltakarja a negatív, visszahúzó gondolatokat (hiteket, meggyőződéseket). A penészes falat újra és újra átfestjük. A mantrázás-szerű ismételgetés érzelmek  nélkül azt éri el, - ha eléri egyáltalán -, hogy a negatív gondolatokat aközben nem működtejük. Ha ezt sikerrel tesszük, ne hagyjuk abba!

   A gondolatok érzelmeket váltanak ki, és azok hatására a testben kémiai változásokat okoznakHa a negatív érzelmek feldolgozatlanok maradnak, szajkózhatok én bármit. 

   A "nekem ez úgysem sikerül" lehet egy hit/program, egy fogadalom, tanult/átvett viselkedési minta stb. Azt nem lehet "mantrázás"-sal korrigálni.

   A vágyképek békétlenné tesznek, mert erősítik azt az érzést, hogy valami hiányzik, valami nem úgy van, ahogy szeretnénk. Ráadásul a jövőbe visznek, és megakadályozzák, hogy az életünkben itt és most valóban jelen legyünk! Az elnyomott és feldolgozatlan érzelmeink pedig a múlthoz bilincselnek. Teremtsd meg a belső békédet az "itt és most" -ban!

> Ami nincs bennem, az nem hat rám!

Egy - a fentieket ismerő - ismerősöm boldogan dicsekedett: "Képzeld, ezt és ezt hallottam, és egyáltalán nem váltott ki bennem semmit, nem reagáltam rá! Akkor ez nincs is bennem!"

       Amit már az információ szintjén leblokkolok, az érzelmi szinten nem fog rám hatni. A viselkedési reakció mindig elárulja az igazságot.

Akiben kialakult a megfelelő érzékenység, érzékeli a másikban az elnyomott érzelmeket is.